Meny Stäng

Missfärgade tänder

Tänder ska vara vita, så är det bara. Detta har vi lärt oss sedan barnsben, och för de allra flesta är vita tänder därför inte bara ett tecken på god munhygien (och även god hygien i övrigt), utan även ett skönhetstecken och något som anses som särskilt attraktivt. Den som har missfärgade tänder på något vis kan därför lida otroligt mycket på grund av detta.

 

Den goda nyheten gällande missfärgade tänder är dock att man kan göra något åt detta. Det finns nämligen massvis av olika tandblekningsprodukter på marknaden idag, som kan användas för att dämpa missfärgningarna eller gömma dem helt, och även göra tänderna i övrigt mycket vitare. Dessa produkter är mycket mer effektiva än vad många tror, och kan därför ge dig riktigt bra resultat, och helt vita tänder i många fall. Att skaffa dessa produkter behöver inte heller bli särskilt dyrt, eftersom det bland annat säljs hemmakit för att bleka tänderna numera, och man kan köpa produkterna online och så vidare.

>> Slipp Gula tänder med hjälp av tandblekning – klicka här

Vi tycker dock att det är viktigt att du förstår vad som orsakar att tänder missfärgas även om du bestämmer dig för att bleka tänderna. Detta för att du inte ska behöva hamna i samma situation igen, och eftersom tänder ofta missfärgas med anledning av ens egna vanor och livsstil, så har man inte koll på vad som orsakar detta, är det förstås mycket lätt att falla tillbaka i gamla vanor igen efter tandblekningen.

Några saker som är vanliga orsaker till missfärgade tänder är bland annat:

  • Kaffe, te och andra koffeinhaltiga drycker, t.ex. cola.
  • Rödvin
  • Rökning
  • Snusning
  • Väldigt kryddstark och färgrik mat

Men utöver detta kan även annat som har en väldigt stark färg och möjligtvis fräter eller påfrestar tänderna lite extra på annat vis vara något som orsakar missfärgningar. Det man bör göra om man har dessa vanor är därför att sluta upp med att förtära detta, eller åtminstone att minska på konsumtionen i den mån det går, då detta kommer att minska riskerna för nya missfärgningar betydligt.